Стон, потънал в спомени лъжливи.
Глас, осветяващ тъмнината.
Вик, нечут от болка полужива.
Зов, бродещ в сянката на самотата.
Миг, заровен в дните избледнели.
Ден, зачеркнат в забрава.
Месец, загубен в косите посивели.
Година, замръзнала в студенина корава.
Живот, изпълнен с омраза.
Надежда, удавена в мъка.
Любов, прогнила от проказа.
Смърт, вследствие на тежката разлъка.
© Веселин Джуров Все права защищены