30 сент. 2024 г., 00:45  

Посоката - присъда 

  Поэзия
121 0 0

Сърцето? Непокорно вечно бе,
авлига, славей или бяла врана.
Там, в клетката сънувайки небе,
по-лошо и от смърт, ако остана.

 

Душата? Аз сама не я разбрах,
навярно е звездица сред Всемира.
Не искаше да бъде като тях,
по късче с всяка хула да умира.

 

Последвах ги. Да водят. Накъде?
Отдавна вече все едно е. Лудо,
очакване съня ми пак краде
и чувството, че ще се случи чудо.

 

Безкрили и в очите си с луна,
политаме. Посоката - присъда.
Съдбата си напук ще променя,
за ден да е, но обич ще ти бъда...

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??