2 дек. 2020 г., 08:24  

Посвещавам на моя внук Светозар 

  Поэзия » Другая
333 1 0

Ти си на баба и дядо радост голяма,

гордост слънчева за татко и мама,

нека щедро Бог съдбата ти благослови,

със здраве, дълголетие и сбъднати мечти.

Усмихнато небе над теб ярко да грее,

щастлив късмет в живота винаги да пее,

всеки облак със слънце да побеждаваш,

да си умен и силен, да не се предаваш.

Клопките на живота дръзко да надхитриш,

в бяло сбъдване бяла истина да вградиш,

на криво огледало ортак да не ставаш,

безкористна обич и доброта да даряваш.

Древната житейска мъдрост винаги помни,

само който вярва в себе си истински лети,

най-високото небе без страх ти отключи,

дори и най-невъзможните мечти сбъдни,

името ти Светозар ярко да озарява света

с дела достойни и с непобедима светлина.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Кръстина Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??