Ти си на баба и дядо радост голяма,
гордост слънчева за татко и мама,
нека щедро Бог съдбата ти благослови,
със здраве, дълголетие и сбъднати мечти.
Усмихнато небе над теб ярко да грее,
щастлив късмет в живота винаги да пее,
всеки облак със слънце да побеждаваш,
да си умен и силен, да не се предаваш.
Клопките на живота дръзко да надхитриш,
в бяло сбъдване бяла истина да вградиш,
на криво огледало ортак да не ставаш,
безкористна обич и доброта да даряваш.
Древната житейска мъдрост винаги помни,
само който вярва в себе си истински лети,
най-високото небе без страх ти отключи,
дори и най-невъзможните мечти сбъдни,
името ти Светозар ярко да озарява света
с дела достойни и с непобедима светлина.
© Кръстина Тодорова Todos los derechos reservados