17 мар. 2020 г., 20:02

Потърси ме 

  Поэзия » Любовная
878 3 2

Да те търся ли в нощта,
когато всички други спят,
до края да държа ли твоята ръка,
ако всички други са я пуснали?

 

До теб да седна ли,
или да си тръгна?
Кажи ми, има ли причина
да те обичам силно,

 

след като ти не ме обичаш?
Да те викам ли в съня си,
когато никой друг не го е сторил?
Сълзите твои да избърша ли,

 

а раните  да ти  почистя,
направени от друг? 
В прегръдка топла, да завия ли,
леденото ти сърце?

 

До теб да остана ли
и част от болката да взема,
или като всички други да си тръгна ли
и потопен в мъката ти да те оставя?

 

Остани поне за ден,
ела  веднъж  сам в съня ми
и потърси ме само този път в нощта. 
Забърши сълзите ми,

 

и прегърни ме,
не ме оставай повече сама.
Хвани ръката ми и до мен до края остани,
както никой друг не направи до сега!

© Еленка Гишина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??