1 авг. 2024 г., 09:55

Повтаряне 

  Поэзия » Свободный стих
111 0 0

Повтаряне 

 

Повтарянето на думи желани

Е утвърждаване-втвърдяване,

На една реалност въдворяване.

Време нужно е за всичко, то е

Нужно за на желанията изпълнение.

За на душата захранване, на духа

Възвисяване, за пътешествието

На душата във безкрайността.

 

Пътник е човек в живота и

В безкрайното Небе. Времето 

Нужно е - странно - за на думи

Желани повторение, да извикат

Думите тез реалност нова, 

Реалност желана, за построяване

На вечен Дом. Има време, но и

Няма време. Времето е всичко,

Когато разбере човекът значението

Прекрасно на повторението.

 

Жрец и маг, и бог дори ще стане

Той, когато съедини времето

И повторението. Всяка буква е свещена

Руна и магически знак. Не е само

Буквата "Н" например важна. Всички

Букви важни са. Буквата "Р" е рало

Тя е силен инструмент. "Т" - площадка

И магическа поляна, арена, полигон.

"М" е размишление, майка и земя.

 

Слава на буквите-руни, магичен

Инструмент. "Велес" е на гората

Бог и повелител. Гората е целия

Живот. Морето, океаните, големите

Реки, - те са същества велики - богове.

Вятърът на морето служи и на

Цялата природа - движи всичко

Във света. Единица първа и първоначална

Буква, дърво, трева и цвете, животно

И основа са хората с име условно

Муладхарни - муладхарните хора.

Слава на тях - те света виждат

Обективно, те са духовни основни

Същества. "Тухли" за на обществото

Сградата прекрасна.

 

 

Прославата въздига всичко

Чрез поторение-прославление.

 

Взираме се ний в което, него

В нашия живот утвърждаваме.

Режисьор човекът на живота

Свой е, ил да бъде може, чрез

На думи ценни - камъни избрани -

Повторение. Не гледай всичко, ил

Казано по-точно гледай, виж и

Избери си сал това що влиза

В целите на твоя вечен, и живот

Безкраен. Режисьор-творец стани!

 

Думи ценни има много: трезвост,

Радост, имена на богове. Звуци,

Мантри най-различни. Кофи, съдове

Са те за вода свещенна. Водата на

Човешкото съзнание. Строител ти

Стани чрез повторение на подобни

Думи. Не много думи.

Кажи например "Велес" и

Повтаряй - "яж" - храни се с тази

Дума. Слава, слава, слава - основна

Дума е това - що да утвърди тя

Може - реалност всяка.

 

"Слава на Велес", На Лесничея слава,

На муладхарните хора (прекрасни) -

Кофите на вечната реалност пълня

Аз, тукашния автор, чрез такова

Повторение. Но това е мое лично

Във живота - "бръмчане". Имайте и

Вие свойте думи и времето пълнете,

За да няма някой миг напразно

Пропилян в неща суетни и ненужни.

 

Има време, някой ще рече - казвам

Аз тогава - време има само: за - 

На нашата душа захранване и пълнота,

За на духът наш - движение, ход

Във вечността - и в именсита.

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??