Повтаряне
Повтарянето на думи желани
Е утвърждаване-втвърдяване,
На една реалност въдворяване.
Време нужно е за всичко, то е
Нужно за на желанията изпълнение.
За на душата захранване, на духа
Възвисяване, за пътешествието
На душата във безкрайността.
Пътник е човек в живота и
В безкрайното Небе. Времето
Нужно е - странно - за на думи
Желани повторение, да извикат
Думите тез реалност нова,
Реалност желана, за построяване
На вечен Дом. Има време, но и
Няма време. Времето е всичко,
Когато разбере човекът значението
Прекрасно на повторението.
Жрец и маг, и бог дори ще стане
Той, когато съедини времето
И повторението. Всяка буква е свещена
Руна и магически знак. Не е само
Буквата "Н" например важна. Всички
Букви важни са. Буквата "Р" е рало
Тя е силен инструмент. "Т" - площадка
И магическа поляна, арена, полигон.
"М" е размишление, майка и земя.
Слава на буквите-руни, магичен
Инструмент. "Велес" е на гората
Бог и повелител. Гората е целия
Живот. Морето, океаните, големите
Реки, - те са същества велики - богове.
Вятърът на морето служи и на
Цялата природа - движи всичко
Във света. Единица първа и първоначална
Буква, дърво, трева и цвете, животно
И основа са хората с име условно
Муладхарни - муладхарните хора.
Слава на тях - те света виждат
Обективно, те са духовни основни
Същества. "Тухли" за на обществото
Сградата прекрасна.
Прославата въздига всичко
Чрез поторение-прославление.
Взираме се ний в което, него
В нашия живот утвърждаваме.
Режисьор човекът на живота
Свой е, ил да бъде може, чрез
На думи ценни - камъни избрани -
Повторение. Не гледай всичко, ил
Казано по-точно гледай, виж и
Избери си сал това що влиза
В целите на твоя вечен, и живот
Безкраен. Режисьор-творец стани!
Думи ценни има много: трезвост,
Радост, имена на богове. Звуци,
Мантри най-различни. Кофи, съдове
Са те за вода свещенна. Водата на
Човешкото съзнание. Строител ти
Стани чрез повторение на подобни
Думи. Не много думи.
Кажи например "Велес" и
Повтаряй - "яж" - храни се с тази
Дума. Слава, слава, слава - основна
Дума е това - що да утвърди тя
Може - реалност всяка.
"Слава на Велес", На Лесничея слава,
На муладхарните хора (прекрасни) -
Кофите на вечната реалност пълня
Аз, тукашния автор, чрез такова
Повторение. Но това е мое лично
Във живота - "бръмчане". Имайте и
Вие свойте думи и времето пълнете,
За да няма някой миг напразно
Пропилян в неща суетни и ненужни.
Има време, някой ще рече - казвам
Аз тогава - време има само: за -
На нашата душа захранване и пълнота,
За на духът наш - движение, ход
Във вечността - и в именсита.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Todos los derechos reservados