Светът обвих с прашинка нежност,
толкова е малка тя!
Има си дори сърце,
даже и душа.
Понякога умира в пясък.
Друг път сърцето не намира.
Изгубва се в пустинни ветрове,
ослепяла, гола, безнадеждна.
Оцеляла в празните си дни,
търси ангелски души.
Копнея за една прашинка нежност,
която пак сърцето ми ще съживи...
© Юлиян Петков Все права защищены