Влюбено момче през есента откъсна златен кленов лист, нежно то докосна го с уста, гали го със погледа лъчист.
Дълго шепна пламенни слова, призна му нежната си тайна, леко го подхвърли след това и тръгна след нощта омайна.
А листът направи пирует и се спусна леко на земята. Вятърът, с почистване зает, във въздуха го запремята.
Листът, пламнал от смущение, кацна като птиче във водата. Реката го пое с вълнение – красива брошка във позлата.
Закичи се, огледа се в небето и влюбена, от обич засияла, радостно се втурна към морето, от мечти и щастие преляла.
Но преди с морето да се слее, закичена с листото златно и химни с радост да запее за срещата им благодатна,
едно девойче я посрещна, грабна ù листенцето красиво, после във беседката отсреща скри се развълнувано, щастливо…
Целуна то листото златно, разчете писъмцето нежно. Върна го по вятъра обратно в малкото градче крайбрежно.
Листчето блестеше от любов и сякаш от любов трептеше. Понесло поверения му зов, между влюбените то летеше. |
© Генка Богданова Все права защищены