21 янв. 2011 г., 18:47

Празнично 

  Поэзия
404 0 2

ПРАЗНИЧНО

 

Дете, девойка и любима,

и нежна майка си била.

Но младостта ти веч отмина

и баба мила си сега.

 

Край тебе са деца и внуци.

И пълна къщата е с смях!

В беди, неволи и сполуки

живееш ти в едно със тях.

 

Животът пак ще се повтори,

в потомство ще се прероди.

Ала доброто, що им стори,

остави ще след теб следи.

 

О, майчице благословена,

другар, съпруга и сестра!

От празника си озарена!

Гордей се ти, че си жена!

© Анка Келешева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??