ПРАЗНИЧНО
Дете, девойка и любима,
и нежна майка си била.
Но младостта ти веч отмина
и баба мила си сега.
Край тебе са деца и внуци.
И пълна къщата е с смях!
В беди, неволи и сполуки
живееш ти в едно със тях.
Животът пак ще се повтори,
в потомство ще се прероди.
Ала доброто, що им стори,
остави ще след теб следи.
О, майчице благословена,
другар, съпруга и сестра!
От празника си озарена!
Гордей се ти, че си жена!
© Анка Келешева Всички права запазени