на Петко Найденов
О,как се смеят костенурките!
Докато свършат:
току-виж,минали векове.
През цялото време-
някой прави революции,
открива неоткрити неща,
народите сменят религии,
водят войни
в името на богове
и безбожници;
армии защитават интересите
на тези които плащат;
светът прекрачва ери и потопи
през епохи земетръсни...
А те-костенурките,
все така се смеят-
хълцайки от възторг,
че са живи свидетели
на прехода към Истината:
без да се натрапват
с нагласени истории.
Не е ли време за пиедестал
на тези, които бавно се смеят?
Все още се смеят костенурките...
© Стойчо Станев Все права защищены