Малка и чиста, лъкатуши като вени.
Пред дребни камъчета съдбата си отбива.
Не ромоли, тя говори със кристали
и е цикличност неизмерима.
Поглеждам в нея, тя ме отразява.
Вечер истината ми излиза през очите.
Исках само да попитам, ако пресъхне
дали ще намалее драстично морето?
Кой ме доведе, при тази малка река?
Аз съм блато, тиня с жаби и комари.
Говоря на хората с дъх от блатен газ.
И много, много в мен са умрелите...
Може би споменът, че и аз някога бях млад?
Или пък грешките?
Каквото и да е, вече е късно.
© Станислав Русев Все права защищены