Дни, месеци, години
в бездни зловещи пропадах,
тъмнината, тишината, самотата
държаха ме в плен,
когато ти не беше до мен.
Живеех в зоната на здрача,
единственото, което правех е да плача.
Надеждите, които ти разби
се оказаха коварни лъжи,
с които хладнокръвно ме уби.
Когато от сърцето ми бликаше кръв
аз бях сама
и мислех, че ще умра.
Стисках зъби,
исках това вече да свърши,
проклинах те,
затова, че всичко в мен се прекърши.
Какво ми стори?
Болеше, сякаш изпила съм смъртоносна отрова.
Аз бавно умирах
и в своя край се взирах.
С последни сили
разчупих железни окови,
избягах,
завърнах се в свойте окопи
ранена и сама,
смазана от болка и празнота.
Сега преодолях всичко това,
вече не проронвам нито сълза,
когато си спомням някоя твоя лъжа.
Сега гледам напред,
спомените за теб
погребах в ковчег.
Сега живея своя живот
с друга нова любов.
© Богдана Маринова Все права защищены