26 янв. 2022 г., 07:50

През есента 

  Поэзия » Любовная
176 0 5

          През есента

 

Сбогувах се със теб през есента,      

душата ми  не вярваше на думи,       

очите ми те търсеха в нощта,

а мислите ми бродеха безумни.

 

Живееше в сърцето любовта

и тя не искаше да си отиде,

частица малка, късче светлина

е спряла в есенното време.

 

И нижеха се бавно ден след ден,

сезоните се сменяха отново…

И ти навярно мислил си за мен

през всяка цветна есен с чувство ново.

 

Сбогувах се със теб през есента

и думите ми тъжни и самотни

запазиха онази красота,

която само есента ми носи.

                        Мария Мустакерска

 

© Maria Mustakerska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??