През есента
Сбогувах се със теб през есента,
душата ми не вярваше на думи,
очите ми те търсеха в нощта,
а мислите ми бродеха безумни.
Живееше в сърцето любовта
и тя не искаше да си отиде,
частица малка, късче светлина
е спряла в есенното време.
И нижеха се бавно ден след ден,
сезоните се сменяха отново…
И ти навярно мислил си за мен
през всяка цветна есен с чувство ново.
Сбогувах се със теб през есента
и думите ми тъжни и самотни
запазиха онази красота,
която само есента ми носи.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Todos los derechos reservados