18 июн. 2010 г., 09:56

Приказка за вратата 

  Поэзия
488 0 2

Народът се страхува от властта.
Избира я, а после ù трепери.
Търси той нескърцаща врата,
ала не може все да я намери.

Отключи ли след изборите, чува
познатия до болка странен звук.
Вродено му е май да се страхува
и радостта народна е до тук...

Опитаха се много да покажат,
че скърцането има също лек.
Вратата понадигаха, да смажат...
Но беше то в един предишен век.

Разказват се сега за тях легенди,
но скръцне ли вратата - тишина...
Погнусата изпълва всички вени,
а трябва просто смазка за врата.

Нека друг да я повдигне, да я смаже!...
В църквите молитвите кънтят
към Бог - да слезе, за да им покаже
как пантите се смазват - да мълчат...

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??