24 мая 2013 г., 11:36

Пролетна магия 

  Поэзия
800 1 3

П Р О Л Е Т Н А  М А Г И Я

 

 

Нощта ухае на люляци,

а в небето бяла пендара,

осветява тъмните улици

и жабешки спор се разгаря.

 

А в клоните, славей унесен,

под съпровода любим на щурците,

трогна душата ми с песен,

пробуди духа на творците.

 

И в мене проблесна желание,

тази идилична картина

да претворя в поетично послание

и във дар да го дам на мнозина.

 

За да може и тях да докосна

до майската нощна магия,

да излязат в нощта звездоносна,

пролетта с жадни устни да пият.

© Ренета Панкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??