П Р О Л Е Т Н А М А Г И Я
Нощта ухае на люляци,
а в небето бяла пендара,
осветява тъмните улици
и жабешки спор се разгаря.
А в клоните, славей унесен,
под съпровода любим на щурците,
трогна душата ми с песен,
пробуди духа на творците.
И в мене проблесна желание,
тази идилична картина
да претворя в поетично послание
и във дар да го дам на мнозина.
За да може и тях да докосна
до майската нощна магия,
да излязат в нощта звездоносна,
пролетта с жадни устни да пият.
© Ренета Панкова Todos los derechos reservados