5 февр. 2013 г., 10:43

Пролетно очакване 

  Поэзия » Философская
326 0 2

Земята е за ласки зажадняла,

и чака своя развигор-южняк.

И като влюбена трепери цяла,

изсилва се напред  и спира пак!


С мечти  за пролетните звездопади...

От дъждове - измити небеса...

Очаква пролетните изненади,

със Изгриви и  утринна роса...


Очаква свойте птички и щурчета.

Поля с пшеници тежки и цветя.

И детските прегракнали гласчета,

и небеса от нежна синева.


Жадува  тя за  ласкави десници

и хората за нов живот зове!

И търси само влюбени зеници,

загадките на нощното небе!


Земята е за ласки зажадняла

и чака да прегърне Пролетта!

От нетърпение е отмаляла

и като струна чака песента!

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И мисля, че съм прав!Надявам се и Вие да ме разберете!
  • Земята е за ласки зажадняла
    и чака да прегърне Пролетта!
    Харесах
Предложения
: ??:??