7 апр. 2023 г., 13:54

Пролетно сътворение 

  Поэзия
516 5 12

            Какво като навън вали?

Дъждът е гостенин… За кратко.

Ще плисне, после ще се укроти,

изплакал се до сетната си капка.

 

        Ръмят върху небесния си гриф

дъждовни ноти – птици в синевата.

За миг заслушай… Музикален взрив

прелива от адажио в стакато.

 

               Докосва о̀пнатите струни

раздиплен облак с мократа си длан,

а в локвите оглеждат се чадъри - 

цветни ладии в лазурния безкрай.

 

               Потъва всичко във зелено.

Окъпан е светът от капчиците дъжд.

Зрее време за мечти и нежност…

И за любов! До сетния ни дъх!

 

       И както романтичен трубадур,

април опива с нежно песнопение,

веднъж, във дните ни нахлул,

пробужда пролетното Сътворение.

© Даниела Виткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??