1 июл. 2021 г., 13:52

Прощално 

  Поэзия » Любовная
367 7 10

Животът и след теб не свърши,
животът, както казах, продължи...
Един скорец от боровото върше
на килограм изсипваше лъжи.

 

И кукувица пееше в гората,
нали и тя е пойно същество?
Какво пък? Трябва и вървя нататък,
макар по-бедна откъм сетиво.

 

Луната вечер светеше по-ярка,
разбрала за тъгата ми по теб.
А аз танцувах, юнска нестинарка,
но не по въглен, а по тънък лед.

 

Дори и совите в нощта мълчаха.
Дали не беше знак суров това,
че любовта ми също я окраха,
подобно на отрязана глава?

 

Подтичваше по сенките ни паяк.
Тъчеше дреха. Нека си тъче!
По-важно е сред лунната омая,
че аз съзирах моето момче.

 

Поднасяше ми стръкче от глухарче,
мистично, с побеляваща коса.
Откривах със щурчето цигуларче
най-глупавите летни чудеса.

 

Изпразни се днес горската поляна.
И чудото изчезна изведнъж.
А паешката булчинска премяна
бе скъсана от лекомислен мъж.

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??