16 июл. 2016 г., 17:46

Просяк и бизнесмен 

  Поэзия » Гражданская
345 0 1

"Аз съм недобре,

а ти ще ходиш на море.

Нека и аз нещо да получа,

нека на милосърдие да те науча."

"Какъв си ти, та ум да ми даваш,

защо ми е да оцеляваш?

Аз себе си гледам, оправяй се сам.

Ако бях ти, щеше да ме е срам."

 

Тъй вълкът бизнесмен,

с духовна слепота роден,

остави просяка да умре

и отиде на море,

но съвестта ще го гризе.

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??