Пуджа
Ритуал на захранване пуджата е.
Леят индийците вода-млеко на
Шива-свещенният лингам.
Цветчета слагат, храни поднасят,
Пуджата това е - трапеза духовна.
Богът храниш свой, самият ти ядеш.
"Слава на Велес" е мантра - и пуджа.
Прославяй богът свой, сам храни се.
С водата студена общувай натурално.
По земята бос ходи. Пуджа е това в
Природата прекрасна. Прославяй боговете.
Повтаряй свещенни имена и думи.
Яж-храни се в тази пуджа.
Предмети амулетни в дома щом
Имаш, до тях се ти докосвай-гали ги.
Започваш нещо да се спъваш във
Деня свой, да се удряш в нещо.
Време е за пуджа кратка.
Ядеш обеда свой, оставяй хапки
И парчета хлеб за душите твои -
Невидимите в оня свят. За духове
И богове - пуджа е това. Почитание
Всяко достойно и заслужено -
Пуджа е. За другари уважавани се
Сетиш - пуджа лека им поднасяш!
Причастие, дар, жертва, приобщение
Е пуджата твоя - не забравяй,
Ти сега ги храниш образите тез,
Прекрасните предмети, утре те
Ще хранят тебе. Усилвай своята душа
С ежедневна и многомоментна
Пуджа - леко, весело, случайно уж,
Непринудено - свещенно произнасяй
В дни и нощи своето слово -
На боговете прославление.
Слава ти кажи, и името прекрасно.
Слава на Велес, на Сварог, на
Тукашния автор, на вси Славянски
Богове. Имат си те камъни поставени
Красиви в градината на Лесничея.
Пуджа често той извършва на
Богове, природните стихии и човеци.
На всичко що да усилва иска в
Своя път. Да се душата изрядно
Храни, и духа към пътешествие
Стреми.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Все права защищены