15.08.2024 г., 7:33 ч.

Пуджа 

  Поезия » Свободен стих
122 0 0

Пуджа

 

Ритуал на захранване пуджата е.

Леят индийците вода-млеко на

Шива-свещенният лингам.

Цветчета слагат, храни поднасят,

Пуджата това е - трапеза духовна.

Богът храниш свой, самият ти ядеш.

 

"Слава на Велес" е мантра - и пуджа.

Прославяй богът свой, сам храни се.

 

С водата студена общувай натурално.

По земята бос ходи. Пуджа е това в

Природата прекрасна. Прославяй боговете.

Повтаряй свещенни имена и думи.

Яж-храни се в тази пуджа.

 

Предмети амулетни в дома щом

Имаш, до тях се ти докосвай-гали ги.

Започваш нещо да се спъваш във

Деня свой, да се удряш в нещо.

Време е за пуджа кратка.

 

Ядеш обеда свой, оставяй хапки

И парчета хлеб за душите твои - 

Невидимите в оня свят. За духове

И богове - пуджа е това. Почитание

Всяко достойно и заслужено -

Пуджа е. За другари уважавани се

Сетиш - пуджа лека им поднасяш!

 

Причастие, дар, жертва, приобщение

Е пуджата твоя - не забравяй,

Ти сега ги храниш образите тез,

Прекрасните предмети, утре те

Ще хранят тебе. Усилвай своята душа

С ежедневна и многомоментна

Пуджа - леко, весело, случайно уж,

Непринудено - свещенно произнасяй

В дни и нощи своето слово -

На боговете прославление.

 

Слава ти кажи, и името прекрасно.

Слава на Велес, на Сварог, на

Тукашния автор, на вси Славянски

Богове. Имат си те камъни поставени

Красиви в градината на Лесничея.

 

Пуджа често той извършва на

Богове, природните стихии и човеци.

На всичко що да усилва иска в

Своя път. Да се душата изрядно

Храни, и духа към пътешествие

Стреми.

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??