4 мая 2014 г., 12:15

Пъстрота 

  Поэзия
334 0 0

Животът бил и многолик, и пъстър,

но пъстротата има своя град.

В миналото казвал се е Дръстър.

Силистра - днес я знае стар и млад.

 

Сякаш, че от там извира Дунав.

Начало на България е там.

От изгрева до залеза е чудо

достойно за Божествения храм.

 

Силистра като птица хубавее

приседнала на лъвското чело.

Щастлив съм, че във този град живея.

От този град е мойто потекло.

 

Дорусторум, Дръстър, днес - Силистра,

горди и красиви имена...

Един гердан от перлени мъниста.

Корона върху лъвската глава.

 

Градът, във който всичко е по много -

златно, бяло, синьо... Пъстрота!

Зимата е студ, а лете - огън.

В Силистра сме над малките неща.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??