Пътешествие животът е.
Ден всеки разстояние е, което да изминеш трябва.
Там в него ти живееш с чувства, мисли, настроения.
Плачеш малко, радваш се, тъгуваш.
Денят-отсечката е от пътя само!
Нищо фатално-крайно няма.
Ако чувстваш нещо силно, тежко, временно е то.
Не прибавяй ти към него, не отбавяй.
Ще премине, ще отмине.
На поста жизнен се намираш ти.
В мига-момента тоз - генератор ти на ток си.
Лошо, казваш - да - ти сега на други служиш.
А когато друг на поста дойде, ще живееш ти.
Трудът, когато върлото изкачваш, светлина за друг човек е. За други същества.
Щастието, радоста да се заслужат трябва.
Пътешественик си ти и във време и пространство.
Ще дойде деня друг и нов - друго там ще бъде всичко.
Не се привързвай, не желай да бъде комфорта постоянен.
Фаза той е и момент награден.
На вчерашния ти труд.
Съзнателен бъди - и просто пътешествай.
Дай внимание нужно, леко претърпявай.
В името на радостта от спускането ново.
Изкачваш се и трудиш се - тъгуваш.
Спускаш се - радостта при теб гостува.
Равновесен ти бъди, и почти безгрижен.
Радостта е неизбежна, и тъгата също.
Временни са двете, на махалото моментни положения.
Не акцентирай, не преувеличавай ако нужда няма.
А нужда щом усетиш, там орел стани.
Кат орел могъщ спусни се - извърши, направи, вземи си твоя добив.
Необусловен силно ти бъди - свободен.
А иначе - орел, и вълк и мечка.
Находчив, подвижен, маневрен - танцувай и не бой се.
Гонят ли те - бягай, дават ли ти - вземай.
Хитър, ловък и находчив е Велес.
Като мечка горска, първо бяга той и мисли.
После мерки взема, наказва-възпитава.
Сее той навреме - строго в срок.
Пак строго и доволно жъне.
Слава на Велес.
На Лесничея слава.
Некапризни скромни те са.
Да живеят искат, но и действат, действат!
Различно в дните разни те живеят,
пълнота въвеждат.
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Все права защищены