Потайно скрити са на сълзите следите,
премрежени в усмихнати очи.
Красиви, нежни и понякога открити.
Наивни, неразказани, мечти.
Загатнати, усукани в небрежност,
потиснати в захласнати мечти.
Неземни в своята безбрежност,
но въпреки това - сълзи.
И радостни, измъчени и гневни,
макар без нужда, без вина, от жал.
Неспиращи, нестихващи, душевни.
Безмълвни, бездиханни, от печал.
И давещи се в чашите бездънни,
изплакани с пресъхнали очи.
Изгарящи, пречистващи, потребни,
след порива им нищо не личи.
© Иринка Все права защищены