29 oct 2014, 7:33  

Пътят на сълзите 

  Poesía
650 1 0

Потайно скрити са на сълзите следите,

премрежени в усмихнати очи.

Красиви, нежни и понякога открити.

Наивни, неразказани, мечти.

 

Загатнати, усукани в небрежност,

потиснати в захласнати мечти.

Неземни в своята безбрежност,

но въпреки това - сълзи.

 

И радостни, измъчени и гневни,

макар без нужда, без вина, от жал.

Неспиращи, нестихващи, душевни.

Безмълвни, бездиханни, от печал.

 

И давещи се в чашите бездънни,

изплакани с пресъхнали очи.

Изгарящи, пречистващи, потребни,

след порива им нищо не личи.

© Иринка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??