Работливка
Румянка рано стана,
видя, че майка ù я няма.
Сети се тогаз
да разтреби тя завчас.
Помете под леглата,
по пода, чисто стана.
Чинийките изми,
на място подреди.
Избърса тя праха
с хубав препарат.
Играчките си нареди,
леглата подреди.
Книжките разтреби
на рафтовете бели.
Мантата си свлече,
чисто беше вече.
Мама се върна,
ахна от почуда.
На всички разправи,
Румянка похвали.
© Теодора Все права защищены