19.02.2010 г., 10:03 ч.

Работливка 

  Поезия » За деца
656 0 1

                               Работливка



Румянка рано стана,

видя, че майка ù я няма.

Сети се тогаз

да разтреби тя завчас.


Помете под леглата,

по пода, чисто стана.

Чинийките изми,

на място подреди.


Избърса тя праха

с хубав препарат.

Играчките си нареди,

леглата подреди.


Книжките разтреби

на рафтовете бели.

Мантата си свлече,

чисто беше вече.


Мама се върна,

ахна от почуда.

На всички разправи,

Румянка похвали.

© Теодора Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??