Отрекох те време,
като пияна мушица,
промуших се през теб,
нали пияните имат късмет …
Събудих се в мисъл,
тя водеше нанякъде
духът ми от думи сащисан,
а иначе бродяга в делата …
Така убедена в чуждата правда,
сякаш повела ме беше съдбата,
към коловоз, или впряг или нещо такова,
а жаждата ме целуваше в устата,
исках свобода!
Чупейки стените с глава,
душата ми немирна ме намери,
тогава простих на всемира,
за това, че съм толкова малка!
Всичко равно на сметка беше простено,
човешкият облик се обличаше ежедневно,
а оковите и днес са тесни,
в тях и времето чувам да стене …
Десислава Стоянова
09.09.2016г.
Гр.София
© ДЕСИСЛАВА СТОЯНОВА Все права защищены