РАЗДЯЛА
Раздялата поражда срещи,
очите пълни със сълзи.
Събирам ги във шепи тръпни
и си ги нося у дома.
Ще ти ги върна после –
разцъфнала сияйна топлина.
Раздялата поражда болка,
но връща ни обратно след това.
По-мъдри, по-спокойни и
по-щасливи – може би.
Раздялата поражда срещи,
очите пълни със сълзи.
Раздялата поражда и надежди,
които ти ще сбъднеш – може би!
© Елена Бързева Все права защищены