12 нояб. 2007 г., 19:13

Разговор с живота 

  Поэзия » Гражданская
838 0 4
 

Приятелю мой, обичаш ли ме?

Защото често аз съм лош със теб...

Понякога ругая твойто име:

злословя, че си скапан и нелеп...

А ти си ми едничък и само мой,

орисани сме да си бъдем двама -

до онзи миг на вечния покой,

в който ще си ида, но без драма.

От време на време, да знаеш, ми тежиш,

че виждам край мене черна злоба.

А ти ме гледаш и ... тихо мълвиш:

„Остави ги! Така ще са до гроба".

 „Добре,  - опонирам с много плам,

защо не станат хората по-сърдечни?

Животът им ще бъде по-добър, знам.

Те нали няма да са на земята вечни?"

Досаждам ти навярно, животе мой,

но ти виждаш усилията ми тежки,

да бъда по-добър, да съм в покой

с душата си и да не правя грешки.

.................................................

Хайде с тебе, друже, да пийнем по едно,

докато си правим двама сладката раздумка!

 

 

 

 

 

 

 

 

© Валентин Кабакчиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Браво,Валентин!!!
    Поздрав и прегръдка за стиха!!!
  • Ооо да! Браво! Страхотно е! Имам една съвсеееем малка забелжчица това "скапан" в началото малко не ми се връзва ако се замени с нещо др ще стане идеално! Прегръдка и поздрав!
  • Много хубав стих, много.
    С обич за теб и живота.
  • Поздравления за хубавия стих!
Предложения
: ??:??