При първото разумът надделява,
при второто първо са чувствата.
При първото моралът побеждава,
при второто това често отсъства.
Но между двете границата е доста тънка,
лесно е народът в тълпа да се превръща,
особено когато справедливо той мрънка,
но мине ли я, човешкото трудно се връща!
© Георги Все права защищены