3.03.2024 г., 7:00 ч.

Разликата между народ и тълпа 

  Поезия » Друга
423 0 0

При първото разумът надделява,

при второто първо са чувствата.

При първото моралът побеждава,

при второто това често отсъства.

 

Но между двете границата е доста тънка,

лесно е народът в тълпа да се превръща,

особено когато справедливо той мрънка,

но мине ли я, човешкото трудно се връща!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??