Брегът остава толкова тих.
Реката при сбогуване е друга.
Написан на водата тъжен стих.
Воал във времето отплува.
Небето, облаци и няма вик.
Прощаваш се сред тишината.
Безкраен винаги е този миг,
след които идва самотата.
Събрани длани има светлина
от любовта, която е за двама.
И минало със смях и топлина.
Красиво е, но никога измама.
Брегът потъва в сивата мъгла.
Настана време да си тръгнеш.
Отново са безброй огледала
с които някога ще свикнеш.
Светът не е единствен бряг.
Реката влива се в морето.
Животът в своя вечен бяг
забрава носи на сърцето.
Изминали годините са вече.
Върни се...
Тя реката ще те чака.
© Гедеон Все права защищены