РОДЕН КРАЙ
Как искам тихо
и мирно да живея
след всеки тежък ден
от пот челото си да изтрия.
Уморен, колене да свия
и приседна…ей тъй
за една ракия.
Искам, но не мога.
С тревога е заета мисълта ми.
Битка води в дните,
в дните и нощите
със жестокия живот.
Битка с календара
човешки.
досущ ,като на бит-пазар
пълен с грешки.
Боли ме,
че в теб се родих
и раснах окрилян
от надежди и мечти.
Тук любов и съдба
с теб поделих
и обичта си тъй голяма
за нищо не размених.
Ах, как искам отново
в теб радост и младост
да има.
Не искам да виждам
мъките ти в твоите очи.
Зная, че тъгуваш
че всеки млад
за други град замина
или в чужбина.
Какво остана в теб?
мое мило и родно .
Останаха само, пенсионери - стари застарели
и къщи празни запустели.
Плачи ! Да плачем
заедно със теб.
А, как искам тихо
и мирно да живея,
но мъничка-надежда
ме гложди от страни.
Остави ме надеждо, остави! Защото и да искам
вече не мога. Умора,тежка умора - получих от тоз живот. Не вярвам вече
в никакви мечти!
Остави ме надеждо,остави!
Да изживея своята мъка
и старини!
© Георги Георгиев Все права защищены