Сред шум и веселие странно самотен
стърчи столът смешно край пищната маса.
Търкаля се шеметно бързо животът –
гирлянди и звън – многоцветна украса.
На празника светъл, навръх пиршеството,
когато сърцата за Господ отворим,
тъй тъжен е столът, разбрал Рождеството.
Той чака си някой... да дойде Отгоре.
© Нина Чилиянска Все права защищены