Строят магазини,
красиви, подредени.
В европейски стил
със стоки заредени.
Заплата не взела,
влизам в магазина.
Като дете се радвам
на гледката красива.
Сто грама шунка,
сто за кашкавал,
малко и маслинки,
разходът не е голям.
Така си пазарувам
с българска заплата.
По мъничко вземам
заради цената.
С малката торбичка
връщам се щастлива.
Че в европейски магазин
днес и аз съм била.
© Лилия Нейкова Все права защищены