"Аз съм стар и сакат,
а ти си тъй богат.
Нека се смили твоето сърце -
дай нещо със ръце."
"Защо трябва да ти дам?
Нахален си, как не те е срам!
Защо за тебе да ми пука,
рови в кофите за боклука."
И сакатият тъй си отиде
в отвъдния свят.
Ала и банкерът там ще иде,
колкото и да е богат.
Човешкият живот е най-ценен,
затуй да помагаме на всеки беден*!
© Георги Все права защищены