21.09.2016 г., 16:42 ч.

Сакатият и банкерът 

  Поезия » Гражданска
293 1 1

"Аз съм стар и сакат,

а ти си тъй богат.

Нека се смили твоето сърце -

дай нещо със ръце."

"Защо трябва да ти дам?
Нахален си, как не те е срам!
Защо за тебе да ми пука,

рови в кофите за боклука."

 

И сакатият тъй си отиде

в отвъдния свят.

Ала и банкерът там ще иде,

колкото и да е богат.

Човешкият живот е най-ценен,

затуй да помагаме на всеки беден*!

© Георги Всички права запазени

*Това го казвам както от християнска, така и от хуманна гледна точка.Нямат се предвид обаче тези, които просят само за да не работят или използват децата си за тази цел.Имат се предвид само хора, които наистина имат нужда от помощ - да си припомним притчата на Христос за добрия самарянин.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??