Ти си малка самодива,
лъчезарна и красива,
тичаш боса по полята,
виждат те понякога в гората.
Някой вечер те на извора съзира,
не вярва на очите и се взира,
видение ли някакво си ти,
или неговите сбъднати мечти.
В ефирна, бяла рокля се разхождаш,
със стъпки леки ти дохождаш,
косите ти - вълни златисти,
очите сини кат мънисти.
Всеки мъж желае да те има,
но ти си тъй недостижима,
усмивката ти топла всеки сгрява
и радост на сърцето тя дарява.
Търси те навред в света,
взира се във всякоя жена,
и когато най накрая те съзре,
любовта дарява от сърце.
И животът им е приказка без край,
любовта им - светъл земен рай,
където двамата остават
и доброта на всекиго даряват.
© ПЕНКА КАМБУРОВА Все права защищены