15 нояб. 2007 г., 15:38

Сбогуване 

  Поэзия
908 0 5

 

 

                  Всяко сбогуване носи следа

                  от мъничко болка и капка тъга.

                  Сбогувам се с лятото, с волната шир

                  на морето, родило този нежен зефир.

 

                  Сбогувам се с ято, поело по дългия път

                  на незнайни посоки, там нейде отвъд

                  планини и поля, лесове и реки,

                  преследващо сякаш незрими следи.

 

                  Сбогувам се с дългите дни,

                  с пълнолунните вечери,

                  с омаята тежка на цъфнали кестени.

 

 

                  Сбогувам се с лятото с болка в душа,

                  премесена с нежност и капка тъга.

 

© Боряна Пенева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??