28 окт. 2008 г., 00:55

Сега не ми е до тебе... 

  Поэзия
783 0 9

 

Сега не ми е до тебе.
Влез, ако искаш, в стената
или избягай при себе си.
Сега съм най-малко жената,

която си съчинявал,
за да не бъдеш сам.
Аз съм не зърното, плявата -
нищо не мога да дам.

Сричам града ни по улици,
съвсем не ми е до теб.
Ще полудееш с мен, чуваш ли,
кротко и страшно нелепо.

Дрънчи в главата ми песничка,
добре, че нямаш уши...
Всички сме някак си жертва
на прегорели съдби.

Дъвча най-белия облак
и съм най-черният храм.
Мъж съм в усмихната рокля
и нищо няма да дам.

Влизай в стената и чакай
да се превърна в жена,
ако на баба ми в раклата
дядо е сложил цветя!

© Лили Радоева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??