7 сент. 2024 г., 16:20

Септември 

  Поэзия » Пейзажная
34 0 0

След лятото ожарено,

след птичата врява,

останаха листа окапали

и жълта плява. 

 

Вече нищо не е същото. 

Бързо крие се деня.

А Слънцето, могъщото,

се предаде на нощта. 

 

Иде дълга баба Зима.

Идат мраз и студове.

Но надежда все пак има,

щом задухат южни ветрове.

© Живко Делчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??