29 мая 2009 г., 19:19

Шестнайсет поклона 

  Поэзия
581 0 11

Шестнайсет дома - ключ не ги заключи.
Шестнайсет къщи - свещи осветиха.
На Спасовден трагедия се случи.
С шестнайсет души - живи се простиха.

Шестнайсет гроба прясно изкопани
очакваха шестнайсетте ковчези.
Заплакаха шестнадесет камбани.
Плачът в бездушните единствено не влезе.

Хиляди въпроси заваляха.
 Вместо цветя, покриваха телата.
Шестнадесет човека не успяха
да разберат къде им е вината.

Шестнадесет близначни некролога
лепнеха от кръв и от бонбони...
Шестнайсет пъти ще се каже "Сбогом"
и тежък помен времето ще гони.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??