Шестнайсет дома - ключ не ги заключи.
Шестнайсет къщи - свещи осветиха.
На Спасовден трагедия се случи.
С шестнайсет души - живи се простиха.
Шестнайсет гроба прясно изкопани
очакваха шестнайсетте ковчези.
Заплакаха шестнадесет камбани.
Плачът в бездушните единствено не влезе.
Хиляди въпроси заваляха.
Вместо цветя, покриваха телата.
Шестнадесет човека не успяха
да разберат къде им е вината.
Шестнадесет близначни некролога
лепнеха от кръв и от бонбони...
Шестнайсет пъти ще се каже "Сбогом"
и тежък помен времето ще гони.
© Валентин Йорданов Всички права запазени