7 авг. 2024 г., 19:29

Шишарка за двама 

  Поэзия
99 2 2

ШИШАРКА ЗА ДВАМА

 

... във жълта роклица – басма, шишарки есента си трупа,

и катеричка – сам-сама, ги хрупа в топлата хралупа,

на електрическия стълб в гнездо на щъркел гарга мъти,

и вятърът го брули – зъл, по-зъл от циганин със пръти,

край шипката ще се стиши под Черния баир катунът,

 

цял полк от мравчици пеши ще хлътне в дългия мравуняк,

след миг ще почне да вали – и под игличките елхови –

за сън дълбок като че ли, къртикът дупка ще си рови,

ей, катеричке! – някой ден, когато вън снегът натрупа,

стори ми място и за мен във топличката си хралупа!

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??