Събираме... Пари и вещи.
И цял живот спестяваме за нещо.
Трупаме, докато живота ни приклещи
и смъртта пред нас изправи се зловещо.
Но за какво живели сме тогава?
За хартийки и вещи непотребни!?
Години минали са оттогава...
Напразно ли сме пропилели дните земни?
Напразни ли са били всички лишения?
Напразно ли сме се опитвали да си купим щастие с пари?
Напразно ли сме вършили хиляди прегрешения?
Така ли живота накрая за всичко ще ни се отплати?
Ако можеше човек наготово да получава
пари, имоти - всичко, което си поиска...
Тогава никой не ще има каквото заслужава,
а всеки ще е недоволен и все нещо ще иска.
Заобиколили сме се с ненужни предмети.
И от алчност пестим от любовта дори.
Но за щастието не продават билети
- Днес само то не се купува с пари!
© Татяна Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе: